De infrastructuur voor Common Ground

Voor het onderbrengen van Common Ground toepassingen zijn afspraken gemaakt over de technische infrastructuur: Haven. Haven is een standaard voor cloud-agnostische infrastructuur. Cyso levert een zeer veilig en robuust Haven-platform, volledig beheerd door onze hosting professionals. Doordat de infrastructuur aan alle vereiste standaarden voldoet wordt het beheren van jouw applicaties eenvoudiger.
VERTEL MIJ DE MOGELIJKHEDEN

De verschillen in onderliggende infrastructuren worden door de Haven standaard opgeheven. Beheerders kunnen verschillende applicaties op een en dezelfde manier beheren. Softwareontwikkelaars kunnen makkelijker applicaties voor verschillende organisaties ontwikkelen. De Haven standaard zorgt ervoor dat alle Common Ground applicaties in iedere Haven omgeving te gebruiken zijn.

Waarom kiezen voor de infrastructuur van Cyso?

  • Haven compliant platform
  • Outsourcing van management aan Cyso
  • Compliant met BIO
  • Data op Nederlandse bodem
  • Cloud agnostisch
  • Training van medewerkers mogelijk

Hoe richt Cyso mijn infrastructuur in?

Cloud agnostisch – Specifiek voor Common Ground

Door een containerplatform cloudneutraal in te richten houdt een organisatie de controle over kosten, risico’s en wordt de vendor lock-in verkleind. Een partij die zijn data via Cyso naar de cloud migreert is verzekerd dat deze data later ook naar een andere cloud verplaatst kan worden inclusief de verwerkte aanpassingen. Het gebruik van Kubernetes vervult daarmee een sleutelrol in een cloudneutrale strategie. Door onze opzet van de infrastructuur worden organisaties wendbaarder, omdat ze eenvoudiger kunnen wisselen van onderliggende (cloud-)infrastructuur. Kies je nu voor een omgeving in Azure, maar wil je de mogelijkheid hebben om in de toekomst naar een on-premise oplossing te gaan of van een lokale server naar een Nederlandse cloud dan helpt Cyso bij de juiste inrichting hiervoor.

Cloud agnostics
Privacy and open source

Privacy en open standaarden

We combineren het open karakter van Common Ground met onze langdurige expertise op het gebied van open source software en privacyregelgeving. Wij leveren en onderhouden public of private cloud infrastructuur op Nederlandse bodem die voldoet aan de hoogste eisen rondom beveiliging en wet- en regelgeving (waaronder de AVG).

Wij dragen als organisatie privacy en open samenwerking een warm hart toe. Zo sponsoren wij onder andere Bits of Freedom en vormt OpenStack, de grootste open community ter wereld, de basis van ons eigen Fuga Cloud platform. Wij gebruiken zelf talloze open source producten in onze diensten.

Haven compliant infrastructuur

Open standaarden

Voor de infrastructuur gebruikt Cyso wereldwijde open standaarden, zoals Docker (het open container initiatief) en Kubernetes. Hierdoor profiteren overheden van de wereldwijde technologische ontwikkelingen op het gebied van open source software. De infrastructuur wordt aangepast op de behoefte van de gemeente zoals het aantal gewenste componenten en de verwachte intensiteit van het gebruik.

Eenvoudig beheer

Cyso zorgt ook voor eenvoudig beheer. Een systeembeheerder ontvangt één Docker-image in plaats van allerlei verschillende installatieprocedures per applicatie. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om veel applicaties tegelijkertijd te beheren. De ontwikkelaar van de applicatie schrijft hiervoor een eenmalige Dockerfile.

Snelheid

Daarnaast zorgt Cyso voor snelheid. Applicaties zijn binnen enkele minuten installeerbaar uit bijvoorbeeld de Common Ground Componenten Catalogus. Er zijn verschillende omgevingen eenvoudig aan te maken voor bijvoorbeeld testen en productie.

Veiligheid

Onze infrastructuur waarborgt veiligheid. Haven zorgt dat het voor systeembeheerders eenvoudiger om applicaties up-to-date te houden. Daarnaast kunnen alle applicaties geautomatiseerd gescand worden op veiligheid. Haven sluit aan bij de best-practices op het gebied van informatiebeveiliging, zowel vanuit de overheid als de industrie.

Schaalbaarheid

Tevens biedt Haven de mogelijkheid om applicaties eenvoudig te schalen. De infrastructuur van Cyso is hier op voorbereid. Wanneer het aantal gebruikers verandert, kan een applicatie automatisch of handmatig worden opgeschaald of afgeschaald.

Azure
AWS
Google Cloud Platform
Fuga Cloud

De basis goed ingericht

Doordat de basis volgens standaardisering wordt ingericht kunnen de volgende processen de wendbaarheid van gemeenten vergroten en de bedrijfsvoering verbeteren:

  • Gemeenten hergebruiken makkelijker elkaars goede ideeën
  • Gemeenten hebben regie over het proces in eigen land
  • Samenwerking met markt en mede-overheden makkelijker

 In de webinar ‘De fundering voor Common Ground’ gaan we hier meer gedetailleerd op in.